המדריך המלא למתכננים טיסה לחו”ל בזמן הקרוב

רשות שדות התעופה מתחילה להתארגן לפתיחת שדה התעופה נתב”ג בשבועות הקרובים בשגרת הקורונה אז איך תיראה היציאה שלכם מהארץ אתם שואלים? מיד בכתבה שלפניבם:
תהליך הנוסעים היוצאים לחו”ל:
בטרמינל :
הטרמינל היחיד הפעיל לטיסות לחול , יכנסו הנוסעים הטסים בלבד .
כניסת מלווים לטרמינל לא תתאפשר בשל חובת הריחוק.
בשערי הטרמינל ייבדק כרטיס הטיסה של הנוסע וכרטיס העלייה למטוס אשר יופק בצ’ק אין מוקדם מהבית כולל דרכון.
שימוש במסכות וכפפות, התקנת עמדות חיטוי זמינות.
בדיקת חום לנוחתים.
צמצום וריחוק דלפקי צ'ק-אין.
ריחוק מושבים באזורי המתנה.
התקנת מצלמות טרמיות.
מניעת מגע במהלך בידוק כבודה ונוסעים.
סגירת חנויות ומתחמי אוכל הגשת אוכל ב-away take
איסור הכניסה למלווים לטרמינל, המתנה באזור החניה בלבד.
הפרדת טרמינלים בין טיסות פנימיות לטיסות בינ"ל (הקטנת אזורי חפיפה כמו חניונים).
הגעת נוסעים לנמל התעופה לצורך יציאתם לחו”ל תחויב בהגעה של כארבע שעות לפני הטיסה.
חיטוי יתבצע באופן תדיר.
בטרמינל פוזרו בכל נקודה תכשירי חיטויי ידיים.
נמל תעופה בן גוריון הינו עורק הכניסה הראשית לישראל. “אנו מנסים כרגע למצוא את הפלטפורמה לבידוק רפואי כחלק ממסע הנוסע בטיסה מישראל ובכניסה לישראל על ידי הפקת ויזה רפואית או דרכון/כרטיס רפואי אישי, בזמנים מהירים.
אנו מקווים ליצור מצב בו יוכל נוסע הרשאי לטוס להציג ויזה הרפואית/דרכון רפואי לחברת התעופה.
אנו מנסים לייצר מצב בו נוסע יגיע לשדה התעופה ויבצע בכניסה אלא אם יציג בדיקה תקפה שביצע בפרק הזמן הנדרש טרם הטיסה או אישור רשמי שהוא מחוסן למחלה (ובריא). נוסע שיקבל תשובה חיובית לא יכנס לטרמינל ויופנה לרשויות הרפואה בישראל.”
אומר גורם בכיר ברשות שדות התעופה.
תהליך הכניסה לישראל טרם סוכם אך נמצא על שולחנם של מקבלי ההחלטות.
עד ה 30 לחודש מאי ממשיך איסור כניסת זרים לישראל וכניסת ישראלים לבידוד ביתי.
לדברי רשות שדות התעופה, נקטנו בכל הצעדים המתאימים בתחומים בהם ניתן לעשות שימוש בעתיד הקרוב ואנו עובדים להכשיר את שדה התעופה כולו. העובדים במחסומי האבטחה והעובדים שיבואו במגע עם הציבור יחבשו מסכות בכל עת.
דלפקי הדיילות מוגנו בחציצת מגן. מדבקות ריחוק הוצמדו לרצפת הטרמינל. שלטי הכוונה לריחוק פוזרו בטרמינל ועל צגי דלפקי חברות התעופה.
רובוטים לניקויי הוספו וברחבי הטרמינל פוזרו מתקנים רבים לחיטויי ידיים ומשטחים יעברו ניקוי בחומר מחטא לעיתים קרובות .
כלל עובדי החברות העובדות בנתב”ג ימוגנו על פי הנדרש במסכות פנים בדיקת חום בכניסה לנתב”ג .
דיוטי פרי:
ואם אתם לחוצים לעניין הקניות בדיוטי פרי אז לדברי רשות שדות התעופה, פתיחת חנויות הדיוטי פרי צפויה להיות מדורגת.
בשבוע הבא תיפתח מסעדת “מקדולנדס” המאפשרת הזמנה בקיוסקים ובאפליקציה וקבלת המזון בדלפק.
חנויות דיוטיפרי נוספות תעבורנה לעבודה עם אפליקציות בהזמנה מראש ובהנחיית התו הסגול הישים לחנויות.
לאן נוכל לטוס ומתי זה יקרה?
כל ישראלי שחוזר מחו"ל מחוייב נכון להיום בבידוד ביתי, אם בכל זאת אתם חייבים לעשות את זה ומוכנים להיכנס לבידוד, עשינו לכם סדר - לאן מותר לטוס, מה המצב בכל מדינה ואילו הסכמים מתגבשים?
נכון לעכשיו יש כמה הסכמים מסתמנים כאלה ברחבי העולם.
נתחיל ממדינות הבועה. המושג "בועת תנועה" נרקם בעקבות התפשטות הנגיף והרצון של מדינות רבות להחיות את התיירות והתנועה ביניהן תוך כדי שמירה על מצב תחלואה נמוך הם :
יוון ,קפריסן ,צ'כיה ואוסטריה: בשבועות האחרונים ישנם דיווחים על מגעים בין ישראל על פתיחת גבולות ללא צורך בבידוד, בצורה זהירה ומבוקרת, כשלב ראשון בפתיחת השערים למדינות נוספות שיצליחו להתמודד בהצלחה מול התפשטות הנגיף.
המדינות הבלטיות, אסטוניה, לטביה וליטא יהיו הראשונות ליישם מודל זה וכבר תאמו ביניהן את תנאי הקמת בועת המעבר בין שלושת המדינות. במקרה של המדינות הללו, הן יאפשרו בשלב הראשון מעבר לצורך פעילות עסקית ולימודים ובהמשך תתאפשר גם תיירות
הסכם נוסף שסתמן בין גרמניה, סלובקיה, צ'כיה ואוסטריה, מדינות שהצליחו להתמודד בצורה יעילה יחסית מול הנגיף. נכון לעכשיו לא ברורים פרטי ההסכם אך לפי הדיווחים, אזרחי המדינות יוכלו לעבור ביניהן גם לצורך תיירות לצד פעילות עסקית. המדינה היחידה שפתחה את שעריה בפני תיירות לצד הגבלות ברורות היא סלובניה, אם משאירים מחוץ למשוואה את בלארוס שהייתה מנותקת לאורך כל התקופה האחרונה ממה שקורה ברחבי העולם.
שתי מדינות שכנות ומבודדות, אוסטרליה וניו זילנד כבר הסכימו כי יאפשרו מעבר חופשי ביניהן וזאת בעקבות התמודדות יעילה מאוד מול התפשטות הנגיף. ניו זילנד נחשב למודל להצלחה והייתה המדינה הראשונה שהכריזה ניצחון על התפשטות נגיף הקורונה.
מה בנוגע לישראל?
מדינת ישראל נמצאת נכון לעכשיו במגעים מול קפריסין ויוון.
לפי המסתמן, כבר באמצע חודש יוני נוכל לטוס לשתי המדינות הללו ללא צורך בבידוד. נכון לעכשיו לא ברור בדיוק כיצד זה ייעשה, אילו בדיקות נצטרך לעבור והאם כולנו נוכל לנפוש במדינות השכנות או שתהיה כמות מוגבלת של נופשים שיהיו חלק מפיילוט התחלתי.
בשיחות שנערכו בין ראשי מדינות שהצליחו להתמודד היטב מול התפשטות הנגיף לקחו חלק ראשי מדינות אוסטריה, ניו זילנד, יוון, נורווגיה, קפריסין, צ'כיה, ניו זילנד ואוסטרליה וייתכן מאוד כי לאחר שהסכמים אלו יכנסו לתוקף ויוכיחו את הצלחתם, מדינות נוספות יצטרפו וירחיבו את המעגל.
חשוב לציין כי לפי ההסכמים, אף מדינה לא יכולה לאפשר לאזרחי מדינה שאינה בהסכם להיכנס אליה ללא בידוד וללא אישור המדינות החברות בהסכם.
במקביל, מדינות רבות ברחבי העולם וביניהן ישראל, שוקלות את האפשרות להכניס ללא צורך בבידוד מי שיציג בדיקה בטווח זמן שייקבע מראש ובה נמצא כי הוא אינו נושא את הנגיף.
הזמן המקובל לפי כל ההערכות יהיה 72 שעות.
במדינות מסוימות וביניהן אוסטריה, כבר ניתן לערוך בדיקות בנמל התעופה ולקבל תוצאות בתוך 45 דקות, עלות הבדיקה היא כ-190 אירו והקמת מעבדה שכזאת נבחנת גם בישראל.
בין המדינות ששוקלות להכניס תיירים שיציגו תוצאות בדיקה שליליות ניתן למנות גם את סין. בדובאי מתבצעות בדיקות דם מהירות להמצאות הנגיף לטיסות יוצאות והתוצאות מתקבלות בתוך 10 דקות בלבד.
בארצות הברית מבהירים כי המצב עדיין חמור ואוסרים כניסת תיירים ממדינות רבות ברחבי העולם. גורמי הבריאות במדינה ממליצים שלא לאפשר כניסת תיירים וטיולים בארה"ב בתקופה הקרובה וזאת לצד המלצה לכל אזרחי המדינות הזרות שנמצאים בארצות הברית לצאת ממנה. בתקשורת בארצות הברית מדווחים על אפשרות להכניס תיירים למדינות מסוימות אך נכון לעכשיו אין פתרון ליישום הצעה זו.
בדרום קוריאה ביטלו את אשרת הכניסה לאזרחים מ-90 מדינות ברחבי העולם. דרום קוריאה נחשבת גם היא לסיפור הצלחה בהתמודדות מול הנגיף למרות ההתפרצויות המקומיות בימים האחרונים. ביפן קבעו קריטריונים שמחלקים את המדינות לפי רמות סיכון, הקריטריון נקבע בהתאם לכמות הנדבקים לעומת גודל האוכלוסייה באותה מדינה. ישראל נמצאת ברמת הסיכון הגבוהה ביותר מבחינת היפנים, רמה 3 מתוך 4 ונכון לעכשיו אין מדינות ברמה 4. יחד עם ישראל גם מדינות אירופה וארצות הברית ונכון לעכשיו ישראלים לא יכולים להיכנס ליפן.
רומניה הציגה גם היא מתווה שמסמן מדינות לפי צבעים, אזרחי המדינות האדומות שירצו להיכנס לרומניה יוכנסו לבידוד במתקן ייעודי ואזרחי המדינות הצהובות לבידוד ביתי. בהמשך, ההקלות יתחילו עם אזרחי המדינות הצהובות ורק אז ימשיכו גם לאזרחי המדינות המסוכנות יותר, המדינות האדומות.
יקירת הישראלים הונגריה עדיין אוסרת על כניסת זרים. הונגרים שחוזרים למדינה עוברים בדיקות רפואיות. בהונגריה מאפשרים כניסה ומעבר של אזרחים זרים עם סיבות מוצדקות ולאחר בדיקה מעמיקה אך נכון לעכשיו אין אפשרות לטייל במדינה ואין צפי לפתיחת השערים.
מדינות אירופה שספגו מכה קשה מאוד וביניהן ספרד, צרפת, איטליה ואנגליה לא יאפשרו לתיירים להיכנס לשטחיהן בשבועות הקרובים. מי שהציגה תחזית אופטימית מאוד היא איטליה שמתכננת לפתוח את עונת התיירות כבר בחודש יולי הקרוב ובספרד מכוונים לחודש אוגוסט. חשוב לציין כי שתי המדינות הללו נשענות לא מעט על ענף התיירות וסגירה לתקופה ארוכה מדי יכולה לגרום להן לנזק בלתי הפיך. בצרפת ובאנגליה נוכל לטייל ככל הנראה רק לקראת סוף השנה ואף אחת מהמדינות הללו לא נכללת בהסכמי הבועה השונים.
המדינה שמעניינת לא מעט ישראלים, תאילנד סגרה את שעריה עד סוף חודש מאי ולמרות התמונות האופטימיות מהשווקים, לא סביר שנראה את התיירות במדינה חוזרת לפני אוגוסט, התחזית הקודרת מצביעה על חזרת התיירות למדינה רק בשנת 2021.
ויאטנם גם היא סגרה את שעריה בפני תיירים זרים ונכון לעכשיו פתחה את האטרקציות התיירותיות למקומיים בלבד. גם במקרה הזה ישנה מעין "בועת תנועה" וסינים ודרום קוריאנים יהיו הראשונים שיוכלו לבקר בוויאטנם כבר בשבועות הקרובים.
טייוואן היא אחת המדינות שהצליחו להתמודד בצורה היעילה ביותר מול התפשטות הנגיף, אך נכון לעכשיו לא מאפשרת לתיירים זרים להיכנס לשטחה. בטייוואן מצביעים על סגירת הגבולות שגורם המשמעותי שהוביל לניצחון מול התפשטות הנגיף.